Queens Club

SKANDINAVIJA

PROGRAM POTOVANJA:


1. dan:
 V popoldanskih urah zbor potnikov na letališču Ljubljana in polet v Helsinke ob 19.30. Po pristanku ob cca. 23.00 vožnja do hotela s slovenskim avtobusom. Nastanitev in nočitev.


2. dan: Po zajtrku dopoldanski ogled finske prestolnice HELSINKI: senatni trg, stolnica, katedrala Uspenski, dvorana Finlandia, opera, cerkev Temppeliaukio, spomenik Janu Sibeliusu, železniška postaja ... Popoldanska vožnja do mesta LAHTI za krajši ogled: mestna hiša, cerkev Alvara Aalta, Sibeliusova dvorana, športni objekti z znamenito skakalnico. Še vožnja proti severovzhodu in nastanitev v mestu Mikkeli ali v bližini. Večerja in nočitev. 


3. dan: Zajtrk. Prihod v letoviško mesto SAVONLINNA. Ogled znamenitega gradu OLAVINLINNA, nato vožnja med jezeri do mesta KUOPIO, enega najpomembnejših mest in letovišč finske jezerske plošče. Krajši ogled mesta s centrom, tržnico in obalo jezera, nato pa vzpon na stolp Puijo, od koder se nudi enkraten razgled na okolico. Vožnja preko osrednjega hribovja do mesta OULU ob Botnijskem morju, ki je znano kot “Belo mesto” in mesto tehnološkega napredka. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 


4. dan: Zajtrk. Potovanje skozi mesto Kemi in preko reke Kemijoki. Prihod na Laponsko in v pokrajinsko glavno mesto ROVANIEMI. Ogled mesta, katerega prenovo je začrtal znan arhitekt Alvar Aalto. V popoldanskih urah prestop SEVERNEGA TEČAJNIKA – spremljati nas bo začel polarni dan. Obisk Božička v njegovi rojstni vasici. Vožnja preko Sodankyle proti Ivalu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 


5. dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja do tretjega največjega finskega jezera INARI, v katerem je približno 3000 otočkov. Postanek ob jezeru. Prestop norveške meje v pokrajino Finnmark in vožnja na relaciji Karasjok–Lakselv proti najsevernejši točki Evrope. Prihod do Kafjorda in še vožnja skozi tunel na otok Mageroya. Nastanitev v HONNINGSVAGU ali okolici. Večerja in nato odhod do NORDKAPA in opazovanje polnočnega sonca. Povratek v hotel po polnoči. 


6. dan: Po poznem zajtrku vrnitev do Russenesa, in naprej po razčlenjeni poti ob zahodni norveški obali. Vožnja do slikovitega HAMMERFESTA, “mesta polnočnega sonca”. Po krajšem ogledu nadaljevanje do mesta ALTA ob istoimenskem fjordu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

      


7. dan: Zajtrk. Potovanje ob zalivih in manjših fjordih proti pokrajini Troms. Pozno popoldne prihod v TROMSO, prestolnico severne Norveške, ki mu zaradi živahnega nočnega življenja pravijo tudi severni Pariz. Krožni ogled: most, arktična katedrala, muzej ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.


8. dan: Po zajtrku vožnja ob razgibani obali preko otočja Vesteralov (vmes postanki). Prihod na vulkanske LOFOTSKE OTOKE, ki sodijo med naravno najatraktivnejše predele Skandinavije. Nastanitev v hotelu v mestu SVOLVEAR, večerja in nočitev.


9. dan: Zajtrk v hotelu, nato atraktivna vožnja po Lofotskem otočju preko mostov in celo pod morjem. Postanki na najzanimivejših točkah: pokrajina zasneženih vrhov in številnih globokih fjordov, ribiških vasi, ptičjih kolonij ... Postanek v idilični ribiški vasici na otoku Moskenes. Sledi vkrcanje na trajekt v Sorvagnu in 3-urna plovba proti mestu BODO. Po krajši panorami mesta še ogled naravnega fenomena – vodnih vrtincev, ki nastajajo zaradi plimovanja. Nadaljevanje vožnje preko planote Saltfjell in prečkanje Severnega polarnega kroga. Pozen večerni prihod v mesto MO I RANA ob fjordu Nordrana. Nastanitev v hotelu in nočitev.


10. dan: Zajtrk. Vožnja do MOSJOENA in ogled predela Sjogata s tipičnimi lesenimi hišami in osemkotno cerkvijo. Vožnja ob jezeru Snasa in Trondheimskem fjordu ter pozen popoldanski prihod v TRONDHEIM, tretje največje norveško mesto in srednjeveško prestolnico Norveške. Ogled katedrale Nidaros, lesene kraljeve rezidence, starega dela mesta ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev. 


11. dan: Po zajtrku takojšnje nadaljevanje potovanja mimo Oppdala do turističnega zimskega središča LILLEHAMMER. Postanek za krajši panoramski ogled olimpijskega mesta. Vožnja mimo Hamarja proti prestolnici Oslo. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.


12. dan: Zajtrk. Ogled znamenitosti OSLA: muzej Kontiki, Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača ... Še vzpon do znamenite skakalnice HOLMENKOLLEN in zunanji ogled. Popoldansko vkrcanje na luksuzno ladjo, nastanitev v štiriposteljne notranje kabine ter plovba proti Danski. Ladja ima številne bare, trgovine, nudi zabavo. Prava skandinavska večerja in nočitev v kabinah.


13. dan: Zajtrk na ladji. Pristanek v KOPENHAGNU okoli 9. ure in ogled zanimivosti: mestna hiša, okrogli stolp, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, »morska deklica« ... Še nekaj prostega v mestu, nato vožnja proti jugu do pristanišča Rodby. Vkrcanje na trajekt in vožnja v nemški Puttgarden. Sledi pozna nastanitev v hotelu nekje v bližini Hamburga. Nočitev v hotelu. 


14. dan: Po zajtrku vrnitev proti domu. Vožnja na relaciji Hamburg–Kassel–Wurzburg–Regensburg–Passau. Nadaljevanje poti čez Avstrijo in prihod v Slovenijo v poznih večernih urah. Povratek v Maribor, Celje in Ljubljano.

      

CENA:
1.890 EUR pri najmanj 40 potnikih
1.990 EUR pri najmanj 30 potnikih

 
CENA VKLJUČUJE:
 letalski polet Ljubljana–Helsinki, letališke takse v višini cca. 80 EUR, 12 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 1 x nočitev z zajtrkom na ladji Oslo–Copenhagen v notranjih kabinah 1/4, 10 x večerjo po programu (od tega enkrat na ladji), vse navedene oglede, vse ostale vožnje s trajekti na Norveškem, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in predor do Nordkapa, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vstopnine: grad Olavinlinna, stolp Puijo, ploščad Nordkap, muzej Kontiki Oslo, okrogli stolp v Copenhagnu.

 
MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 v hotelih = 390 EUR, na trajektu Oslo–Copenhagen, za notranjo kabino 1/2 TWC = 45 EUR/osebo, za notranjo kabino 1/1 TWC = 130 EUR/osebo, za transfer iz Maribora do Brnika 15 EUR v eno smer.

 
OPOMBA: V času objave polet iz Ljubljane v Helsinke še ni bil potrjen. Če taka izvedba ne bo mogoča, bo organiziran polet z bližnjega letališča in vključen transfer iz Slovenije.
 

Povpraševanje >>

Sledite nam

Facebook twitter youtube flickr rss

Jeziki

Slovenien Croatian German English Italian