Queens Club

BISERI SRBIJE

1. DAN: nočitev SLOVENIJA - BEOGRAD

Odhod v zgodnjih jutranjih ura in vožnja proti Beogradu, kamor bomo predvidoma prispeli v opoldanskih urah. Sledi ogled glavnih znamenitostih. Obiskali bomo Hišo cvetja in Titovo grobnico (doplačilo), se zapeljali skozi najelitnešo mestno četrt z razkošnimi vilami Beograjčanov, Dedinje mimo znamenitega stadiona Marakana in neobičajne zgradbe TV Pink. Postanek pri največji pravoslavni cerkvi na Balkanu, cerkvi Sv. Save. Popeljali se boma še čez znane trge kot je Trg republike s parlamentom in se za konec sprehodili po glavni Beograjski ulici, Knez Mihajlovi, do beograjske trdnjave Kalamegdan, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in sotočje Donave in Save. Nekaj prostega časa v centru, nato pa nastanitev v hotelu.

2. DAN: zajtrk, nočitev IZLET V ŠUMADIJO

Zjutraj se bomo odpravili proti Šumadiji. Najprej se bomo ustavili na Beograjski » gori « Avali, kjer so nedavno spet odprli znameniti Avalski stolp, s katerega se vidi daleč naokoli, tu pa stoji tudi znani spomenik Ivana Meštroviča. Pot nas bo dalje vodila do vasi Topola, ki ji pravijo srce Šumandije, in do Oplenca, kjer stoji mavzolej slavne srbske dinastije Karadjordjevič. Popoldne povratek v Beograd. Zvečer priporočamo večerjo na Skadarliji, kjer bomo ob spremljavi tipične starogradske glasbe uživali ob srbski hrani.

3. DAN zajtrk, FRUŠKA GORA - SREMSKI KARLOVCI - NOVI SAD - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili proti severu. Pot nas bo peljala čez Fruško goro, ki ji zaradi čudovite pokrajine pravijo biseri Srbije. Ustavili se bomo pri enem najlepših vojvodiski samostanov, Krušedolu, nato nadaljevali do Sremskih Karlovcev, nekoč duhovne prestolnice Srbije. Kratek sprehod po mestu, nato pa bomo obiskali Novi Sad in mogočno Petrovaridinsko trdnjavo: sprehodili se bomo skozi slovite obrambne sisteme do samega vrha, kjer bo naš trud poplačan s čudovitim razgledom na vojvodinsko ravnico. Nato se bomo sprehodili po starem mestnem jedru s številnimi znamenitimi zgradbami. Nekaj časa za kosilo, sledi vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih / nočnih urah.

      

 

ODHODI: 11. in 26.4., 1., 16. in 23.5, 21. in 25.6., 18.7., 15. in 29.8., 12. in 19.9., 10., 25. in 31.10.

CENIK:

159 € min. 45 potnikov

175 € min. 35 potnikov

CENA VKLJUČUJE: avtobusne prevoze, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*, ogled Beograda in Novega Sada z lokalnim vodnikom, zunanje oglede spremstvo in organizacijo izleta.

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba 20 €.

DOPLAČILA PO ŽELJI NA POTI: večerja na Skadarliji 19 €, vstopnine: v Hišo cvetja 2 €, Oplenac, Krušedol in avalski stolp.

POPUSTI: za otroke do 12. leta na dodatnem ležišču v sobi skupaj z dvema odraslima so enotni in znašajo 15% od osnovne cene aranžmaja.

      

Povpraševanje >>

Sledite nam

Facebook twitter youtube flickr rss

Jeziki

Slovenien Croatian German English Italian