Queens Club

SKRIVNOSTNA INDIJA

Odhod: 28.04..2014 ZAGOTOVLJEN

1. DAN: SLOVENIJA - ZAGREB - DELHI nočni let

POLET V INDIJSKO PRESTOLNICO

Zbirališče potnikov na odhodnem mestu in avtobusni prevoz na zagrebško letališče ter polet z vmesnim pristankom v Delhi.

2. DAN: DELHI zajterk, večerja, nočitev

OSUPLOST IN HARMONIJA RAZLIČNOSTI STAREGA IN NOVEGA DELHIJA

Prihod v glavno mesto Indije, prevoz do hotela in krajša osvežitev. Očarala nas bo barvitost stavb in kulturno zgodovinskih spomenikov iz različnih zgodovinskih obdobij. To je mesto templjev, mošej, palač in čudoviti vrtov. Delhi navdušuje s kolonialnimi stavbami iz britanskega imperialnega obdobja kot je parlament, predseniška palača (Rashtrapati Bhawan) in zgradbe različnih ministerstev,... Tu je tudi veleičastnih 42 metrov visok vojni spomenik » Vrata indije«. Stari Delhi je bil glavno mesto muslimanske Indije od 12. do 19. stol.. Obisk največje mošeje Indije - Jami Masjid in kompleksa Qutub Minar - prve mošeje v Indiji iz 12. stol. z najvišjim minaretom. Po zajterku vožnja do Lotusovega templja, ki je ime dobil po obliki cveta lotusa in je  dobil številne arhitekturne nagrade. Zgrajen je bil leta 1986 in predstavlja glavni žrtveni tempelj na indijski podcelini. Na koncu bomo obiskali še spomenik Mahatmi Gandiju - Raj Ghat.

3. DAN: DELHI - AGRA zajterk,večerja, nočitev

TAJ MAHAL, NAJLEPŠI SPOMENIK LJUBEZNI IN REMEK DELO INDIJSKEN ARHITEKTURE

Avtobusna vožnja v Agro, glavno mesto države Uttar Pradesh in v 16. in 17. stol. glavno mesto mogulske Indije. Mesto se ponaša z veličastno trdnjavo in spomenikom zaradi katerega pride v mesto večina obiskovalcev - Taj Mahal. Najprej bomo obiskali trdnjavo v Agri, kjer so živeli vsi veliki mogulski vladarji, obdana je s 17 meterskim obzidjem. Nato si bomo ogledali znameniti Taj Mahal, simbol večne ljubezni velikega Mogula Šaha Jahana do svoje žene Mumtaz Mahal. Taj Mahal je danes pod zaščito UNESCA. Prektasni beli marmorni mavzolej z intarzijami iz poldragega kamenja bomo opazovali v vsej njegovi lepoti.

4. DAN: AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR zajterk, nočitev

PREKO MESTA DUHOV FATEHPUR SIKRI V ROŽNATO MESTO JAIPUR

Vožnja s krajšimi postanki v Jaipur, prestolnico države Rajastan. Med potjo ogled Fatehpur Sikri - mesta zmage, ki ga je gradil Veliki Akbar v 16. stol. za svojo prestolnico a ga je zapustil, ko jegradil trdnjavo v Lahoreju. Mesto je danes »mesto duhov«, vendar je dobro ohranjeno veličastno obzidje, prelepe palače, mošeje, mavzoleji in vrtovi, ki so edinstveni spomenik graditeljstva Moogulov in tudi sožitja muslimanske, hindujske in jain arhitekture. Po prihodu v glavno mesto države Rajastan - Jaipur, imenovano »Rožnato mesto«, zaradi rožnate barve v katero je obarvano, nastanitev v hotelu in nočitev.

5. DAN: JAIPUR zajterk, nočitev

PALAČA VETROV V JAIPURIJU - ENA NAJBOLJ FOTOGRAFIRANIH INDIJSKIH PALAČ

Zajterk in v zgodnjih jutranjih urah ogled trdnjave Amber, domovanja dinastije Radžiputov in ene najbolj veličastnih trdnjav indije. Do trdnajve boste pojezdili na slonih ali pa se popoeljali z jeepi. Osežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Notranjost je  bogata z izdelki iz slonovine, stekla, poldragih kamnov, fresk in pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. S trdnjave je lep pogled na okolico. Popoldne nadaljevanje ogleda starega dela mesta, ki so ga v 17. stol. gradili najboljši umetniki iz različnih krajev. Ogled mestne palače in muzeja. Številni balkoni, kupole, , dvorišča in obokani vhodi krasijo palačo, kj je še vedno domovanje vladarske družine. Ob koncu dneva boste obiskali Jantar Mantar - enega od petih observatorijev, ki jih je gradil Jai Singh in ki deluje še danes ter si ogledali zunanjiost Palače Vetrov - Hava Mahal, simbol mesta.

6. DAN: JAIPUR - DELHI zajterk, nočitev

SPOZNAVANJE INDIJSKIH ŽIVOPISANIH BAZARJEV

Vožnja v Delhi, predvidoma bomo prispeli v popoldanskih urah. Čas namenjen samostojnim ogledom in nakupom na pisanih indijskih bazarjih.

Namestitev v hotelu in nočitev.

7. DAN: DELHI - ZAGREB - SLOVENIJA

V zgodnjih jutranjih urah avtobusni oreviz na letališče in po opravljenih letaliških in mejnih formalnostih polet v Zagreb preko vmesnega letališča in naprej avtobusni prevoz v Ljubljano.

      

ODHODI:

28.04.2014 ZAGOTOVLJENO

CENA:

Min. 25. oseb: 1.339 €

Min. 10. oseb: 1.439 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz Ljubljana - Zagreb - Ljubljana, letalski prevoz Zagreb - Doha - Delhi - Zagreb v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, pet nočitev z zajterki v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah, dve večerji, vožnje z minibusi / avtobusi po programu, stroške lokalnega angleško govorečega vodnika, jahanje s sloni na trdnjavo Amber v Jaipurju, stroške slovenskega spremljevalca, vstopnine po programu, stroške organizacije potovanja.

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: stroške urejanja indiskega vizuma, enoposteljna soba.

CENA NE VKLJUČUJE / DOPLAČILA NA POTI: napitnine lokalnim voznikom in vodnikom, morebitne dodatne vstopnine.

 

Povpraševanje >>

Sledite nam

Facebook twitter youtube flickr rss

Jeziki

Slovenien Croatian German English Italian