Queens Club

NEZNANA ISTRA

Bogati obroki in degustacije

Odhod: 05. april 2014

Tako blizu, a tako malo znana pokrajina. V zadnjih nekaj letih je v vinsko kulinaričnem smislu Istra naredila strahovit skok, česar se je leto ali dve nazaj zavedel tudi » enfant terrible « svetovne kulinarike - Mr. Antony Bourdain. Malvazija, merlot, istarski teran, muškat in penine. Tartufi, divjačina, ribe, školjke in sestavine na » chilometro zero «. Pridružite se nam odkrivati vinsko kulinarične zaklade v družbi znanega in priznanega sommeliera.

Program izleta:

1. dan - sobota

Zbor potnikov na parkirišču Tivoli v Ljubljani ob 7.00 uri in vožnja mimo Postojne in postanek za kavo v Kopru. Nadaljevanje poti v dolino reke Dragonje, kjer bomo prečkali mejo. Še kratka vožnja v Novo Vas, kjer bomo obiskali eno največjih kleti v Istri in se ob prigrizku seznanili z njihovimi vini. Nadaljevanje poti proti jugu v Višnjan in obisk največjega proizvajalca penečih vin na Hrvaškem. Slišali bomo marsikaj zanimivega o proizvodnji in degustirali najboljša hrvaška peneča vina. Včasu času za kosilo bomo prispeli v krasen 12 km dolg Limski kanal. Ime je dobil po latinski  besedi limes, kar pomeni meja, tod je namreč v rimski dobi potekala meja poreško in puljsko pokrajino. V kanalu so ugodni pogoji za gojenje školjk. Morsko kosilo ob spemljavi vin enega najbolj priznanih istrskih vinarjev - Matoševića, bo v restavraciji na obali Limskega kanala. Pozno popoldne še obisk kleti vinarja Matoševića, pokušina še enega od njegovih vin ter možnost ugodnega nakupa. Vožnja z avtobusom v Rovinj, eno najlepših isterskih mest, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih urah. Namestitev v trendovskem hotelu Leone 5* in prosto razvajanje v hotelu ali za sprehod po mestu in lahko večerjo. Nočitev

2. dan - nedelja 

Zajtrk v hotelu in kratka vožnja v bljižnji Vodnjan, kjer bomo obiskalibutičnega pridelovalca oljčnega olja. Sprehod med oljkami, degustacija olj in zanimiva seznanitev s postopki pridelave oljčnega olja. Ogled kleti in degustacija najjužnejših istrskih vin v ekstravagantni » winw station «. Čez vzhodno Istro se bomo odpravili proti severu in po krajši vožnji prispeli na farmo srečnih koz. Ogledali si bomo farmo, opazovali bomo koze v prosti reji, in kako ovčarski psi opravljajo svoje delo. Ogledali si bomo sirarno in zorilnico sira ter vse skupaj zaključili  s kosilom, kjer bo poudarek na sirih in drugih izdelkih iz kozjega mleka ter na ostalih okusnih isterskih jedeh, ki jih pridelajo na domačiji. Pozno popoldne bomo čez osrednjio Istro prispeli v najmanjše mesto na svetu - Hum, kjer bomo obiskali domačijo in poizkusili njihove marmelade in namaze ter se spoznali z istrskim žganjem - bisko. V zgodnjih večernih urah se bomo mimo Buzeta odpravili proti domu. Ptredviden prihod v Ljubljano ob 21.00 uri.

      

TERMIN:

05.04.2014

IZLET:

NEZNANA ISTRA

CENIK:

minimalno 35 oseb 238 €

minimalno 25 oseb 258 €

V ceno je všteto: prevoz z udobnim turističnim avtobusom na vseh navedenih relacijah, vse pristojbine za ceste in parkirnine, namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu Lone 5* v ( Rovinjum ), kosilo v Limskem kanalu prvi dan, kosilo na farmi srečnih koz drugi dan, obiski vinskih kleti in degustacije vina s prigrizki kot v programu, obiski oljarne in degustacija oljčnih olj v Vodnjanu, pokušina marmelad in biske, strokovno vodenje, organizacija in izvedba izleta.

Doplačila po želji: 

enoposteljna soba: 40,00 €

Povpraševanje >>

Sledite nam

Facebook twitter youtube flickr rss

Jeziki

Slovenien Croatian German English Italian